Stiri si noutati

Electroputere Craiova e scoasa la vanzare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare 62,8 la suta (78.009.632 actiuni) din capitalul social al SC Electroputere SA Craiova, potrivit unui comunicat al AVAS remis miercuri ROMPRES.
In urma publicarii anuntului, au fost cumparate patru dosare de prezentare de catre o firma straina si trei firme romanesti. Una dintre aceste companii a solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor pentru a putea pregati oferta. Din acesta cauza, AVAS a decis decalarea termenului limita de depunere a ofertelor pentru data de 20 ianuarie 2006, ora 12,00.
Structura actionariatului si pachetul de actiuni oferit la vanzare de catre AVAS se vor definitiva in functie de modificarea capitalului social al SC Electroputere SA, in urma iesirii din patrimoniu a unor active care au facut obiectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si a unor active cu caracter social.
In aceste conditii, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni pe care il va detine la SC Electroputere SA la data incheierii contractului de vanzare-cumparare de actiuni.
La negociere vor putea participa numai ofertantii � persoane fizice/juridice romane sau straine care in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari nu au inrautatit, in mod vadit, situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS.
Compania craioveana activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12.416.795,4 RON.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *