Stiri si noutati

Emisiune de obligatiuni de 75 miliarde de lei

BCR Leasing va lansa, in perioada 8 – 26 martie, o emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 75 miliarde de lei cu scadenta la trei ani, aceasta fiind cea mai mare emisiune realizata pana in prezent in Romania. Vor fi emise 75.000 de obligatiuni cu valori nominale de un milion de lei, cu scadenta la trei ani. Dobanda, care este de 6% pe an in euro, poate fi incasata semestrial, spre deosebire de principal, care poate fi rambursat integral numai la scadenta. Sumele vor fi calculate in functie de cursul oficial anuntat de BNR. Prospectul de emisiune stabileste ca suma ce le va fi rambursata investitorilor, in lei, la finalul celor trei ani, nu poate fi mai mica decat valoarea nominala subscrisa. Obligatiunile din aceasta emisiune vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Fondurile atrase vor suplimenta sursele de finantare necesare incheierii de noi contracte de leasing. "Aceasta emisiune este un exercitiu de piata prin care sunt testate sursele alternative de finantare", a afirmat presedintele BCR Leasing, Claudiu Stanescu. El a precizat ca BCR Leasing analizeaza posibilitatea majorarii capitalului social in acest an.

Pe de alta parte, in urma unui sondaj in randul potentialilor investitori ai acestei emisiuni, s-a optat pentru acoperirea riscului de neplata chiar daca dobanda platita in acest caz este mai mica. Emisiunea va fi asigurata de BCR Asigurari, care va incasa o prima anuala de 1% din valoarea acesteia. (C. Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *