Stiri si noutati

Energia termica – mai scumpa cu 19,32 la suta

Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energetic /ANRE/ a aprobat in sedinta de luni, 16 ianuarie, majorarea cu 19,32 la suta a pretului energiei termice furnizate de catre SC Electrocentrale Bucuresti SA, Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti – RADET, informeaza ANRE.
Majorarea aprobata a pretului la energia termica este motivata in principal de cresterile de preturi la combustibilii utilizati de Electrocentrale Bucuresti, si anume pacura si gaze naturale.
Tot in cadrul sedintei Comitetului de Reglementare a fost luata decizia organizarii unui control/verificari de fond la SC Electrocentrale Bucuresti, in cursul lunilor februarie si martie 2006. Acest control are drept scop verificarea modului de achizitie a combustibililor utilizati, eficienta schemelor de functionare si a utilizarii echipamentelor, precum si a efectului reabilitarilor asupra costurilor de producere.
Dupa finalizarea controlului se vor reanaliza costurile de producere a energiei termice, fiind posibila o noua ajustare a pretului practicat de Electrocentrale Bucuresti.
Pentru ceilalti producatori care furnizeaza energie termica RADET (CET Grivita, Nusco Imobiliara si Vest Energo) s-au aprobat de asemenea majorari ale preturilor de producere pentru energia termica cuprinse intre 16,8 la suta si 19,71 la suta.
Cresterile aprobate pentru preturile energiei termice achizitionate de RADET Bucuresti sunt inferioare cresterii de 20 la suta a Pretului National de Referinta, efectuata incepand cu luna noiembrie 2005.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *