Stiri si noutati

Erste Bank a trimis scrisoarea de intentie pentru participarea la privatizarea BCR

Erste Bank Austria a remis, joi, Autoritatii Pentru Valorificarea Activelor Statului scrisoarea de intentie pentru a participa la privatizarea Bancii Comerciale Romane.
            "Astazi, 7 iulie 2005, Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) si-a exprimat interesul pentru procesul de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) prin trimiterea unei scrisori de intentie catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)”, se arata intr-un comunicat oficial al bancii, remis Rompres.
            AVAS a anuntat pe 16 iunie 2005 inceperea procesului de privatizare a BCR. Investitorii au fost invitati sa trimita Scrisoarea de Intentie pana pe 7 iulie 2005. Data limita pentru depunere ofertelor finale va fi 19 septembrie 2005.
            ”Erste Bank este interesata sa intre pe piata bancara din Romania deoarece crede in potentialul urias pe care il are aceasta piata. Din acest motiv, anul trecut si-a anuntat oficial intentia de a participa la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania, prevazuta initial a se desfasura inaintea privatizarii BCR. Deoarece in privatizarea CEC nu s-a luat inca o decizie, BCR, desi este o banca comerciala, avand cea mai mare cota pe piata afacerilor de retail din tara, ofera Erste Bank este o alternativa de a intra cu un procent semnificativ pe piata romaneasca. Astfel BCR ofera uneia dintre institutiile financiare importante din Europa Centrala si de Est sansa de a deservi piata din Romania cu produsele si serviciile sale si de a-si folosi experienta in transformarea institutiilor aflate in proprietatea statului in banci moderne, orientate spre client”.subliniaza oficialii bancii austriece.
            Prin transmiterea Scrisorii de Intentie, Erste Bank doreste sa demonstreze ca evalueaza toate oportunitatile pentru a patrunde pe piata din Romania, subliniaza comunicatul.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *