Stiri si noutati

European Goldfields va participa la explorarea proiectului aurifer Magura Tebii

Compania miniera canadiana European Goldfields Ltd a anuntat marti ca a semnat un acord cu compania miniera romana General Samara pentru crearea unei firme mixte care se va ocupa de explorarea proiectului aurifer Magura Tebii, amplasat in Romania, informeaza AFX.
Magura Tebii este amplasata in zona de nord-vest a bazinului Brad Sacaramb, in Transilvania, la aproximativ 35 de kilometri nord-vest de actualul proiect de la Certej al companiei European Goldfields. Conform acordului semnat marti, European Goldfields va controla 80 de procente din noul proiect, cu conditia ca studiul de fezabilitate sa aiba un rezultat pozitiv. In ceea ce priveste proiectul de la Certej, situat in zona de sud a Muntilor Apuseni, European Goldfields sustine ca a incheiat cu succes componentele tehnice si financiare ale studiului de pre-fezabilitate.
Printre actionarii companiei canadiene European Goldfields se afla si omul de afaceri Frank Timis, cu o participatie de aproximativ 18 procente. European Goldfields Romania, subsidiara din Romania a companiei canadiene European Goldfields Limited, detine cinci exploatari de minereuri in Romania si a fost formata in luna iunie a anului 2000 prin reorganizarea Gabriel Resources Ltd., firma canadiana implicata in explorarea celui mai mare zacamant de aur si argint din vestul Romaniei, la Rosia Montana.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *