Stiri si noutati

Evaziune in transport public

Aglomeratia din microbuze si eliberarea tichetelor de calatorie doar in urma unor cereri repetate sunt numai cateva motive pentru care Autoritatea Rutiera Romana (ARR), Agentia Constanta, a decis sa intre in forta in firmele care au licitat trasee si mai ales in conducatorii auto. Inspectorii ARR au descins in sudul litoralului, acolo de unde vin cele mai multe sesizari. S-au verificat 268 autovehicule si s-au aplicat 45 de amenzi, in valoare de 100 milioane lei. 28 de sanctiuni au vizat neeliberarea legitimatiilor de calatorie. Marian Butnaru, seful Agentiei Constanta a ARR, a precizat ca supraincarcarea microbuzelor cu pasageri se produce pentru ca unele firme de transport nu au cerut suplimentarea numarului de curse.

In off-side au fost gasite autovehiculele apartinand societatilor comerciale Metropol, Simpa Trans si Timona. Alte societati efectuau transport de calatori fara a detine licenta de executie sau fara respectarea prevederilor caietelor de sarcini. Seful Agentiei ARR a inaintat adrese catre Politia Economica si Garda Financiara, pentru demararea cercetarilor in aceste cazuri de evaziune fiscala.

Daca la controlul efectuat saptamana trecuta au participat doua echipaje, incepand de saptamana aceasta, va fi trimis pe teren intregul personal al agentiei teritoriale. Verificarea se va extinde de aceasta data asupra mijloacelor de transport care au licitat trasee pe intreg judetul si se va sfarsi la finele sezonului estival. (Infostar)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *