Stiri si noutati

Evolutie buna a Bursei de Valori

Marius Guta

Principala caracteristica a saptamanii bursiere trecute o reprezinta cresterea numarului si volumului tranzactiilor efectuate. Astfel, valoarea medie zilnica a tranzactiilor efectuate la Bursa de Valori in perioada 16-22 august a fost de 20,6 miliarde lei, cu 5,9 miliarde lei mai mult decat in perioada anterioara. Aceasta evolutie a avut o influenta pozitiva si asupra indicilor bursieri. Indicele BET-FI, care monitorizeaza exclusiv evolutia celor cinci SIF-uri, a crescut cu 4,8%.

De asemenea, indicele compozit BET-C a crescut cu 2,3%, iar indicele BET, care monitorizeaza evolutia primelor 10 actiuni, a crescut cu 2,2%.

Dintre emitentii listati la BVB, cea mai buna evolutie a inregistrat-o Excelent Bucuresti (EXC). Pretul de tranzactionare a actiunilor EXC a crescut de la 2.450 lei/actiune la 3.300 lei/actiune, ceea ce reprezinta un salt de 34,7%. Cresteri semnificative au mai inregistrat Oltchim Rm. Valcea (OLT) – 11,84% si Antibiotice Iasi (ATB) – 17,76%. De asemenea, desi nu a rupt gura targului, merita mentionata si cresterea de 3% a actiunilor BRD. Evolutii negative au inregistrat Hitrom Vaslui – HTR (-13,4%), Chimopar – CPR (-10%) si Zimtub – ZIM (-6%).

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *