Stiri si noutati

Evolutiile in relatia cu FMI dau o perspectiva pozitiva exporturilor rom?nesti

Din punct de vedere al exportatorilor romani acest moment critic intervenit in relatia cu Fondul Monetar International (FMI) reprezinta o perspectiva pozitiva pentru viitor, a declarat pentru Rompres Mihai Ionescu, secretar general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania.
"2005 este anul in care Romania a inregistrat un deficit istoric al balantei comerciale, estimat la 10 miliarde de euro. Dupa actuala reactie a FMI, suntem pregatiti sa gasim singuri cele mai bune solutii, pentru relansarea exportului. Vom inventaria, in urmatoarele doua saptamani, mecanismele de export ale tuturor tarilor membre ale UE. Vom fi in contact permanent cu toti reprezentantii comerciali ai Romaniei in tarile UE, pentru a putea adapta aceste mecanisme la specificul national", a precizat Mihai Ionescu.
Secretarul general ANEIR a discutat un set de masuri pentru relansarea exportului romanesc cu reprezentanti ai Parlamentului, cu ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Relatia emotionala de pe piata valutara nu va dura, dar cresterea raportului dintre euro si leu va fi fructificata de exportatorii romani in beneficiul national", a spus Mihai Ionescu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *