Stiri si noutati

Executivul a decis alocarea de fonduri pentru lucrari de corectare a torentilor

Guvernul a hotarat, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de joi, alocarea sumei de 2.745.900 lei noi pentru realizarea unor lucrari de corectare a torentilor din cinci bazine hidrografice.
Banii provin din bugetului de stat pe anul 2005 in sensul realocarii sumei de 2.745.900 lei noi intre capitole de finantare in bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
Lucrarile de corectare a torentilor vor fi executate in bazinele hidrografice Sterescu Rotunda (Arges), Halosu Mare (Bacau), Paraul Tamasi (Bacau), Valea Maluroasa (Prahova), Milcov Barcu Taratu (Vrancea).
Cele cinci obiective vor beneficia si de sume provenite din Contractul de finantare a "Proiectului de reconstructie pentru eliminarea efectelor inundatiilor" finantat de Banca Europeana de Investitii.
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in calitate de coordonator de proiect, a beneficiat prin acest contract de finantare de un imprumut in valoare de 20 milioane euro, in vederea executarii a 61 de obiective de corectii de torenti si drumuri forestiere. La sfarsitul anului trecut, toate aceste obiective au fost finalizate si receptionate.
Din suma stabilita initial au ramas neangajate fonduri in valoare totala de 732.244,73 euro echivalenti, insemnand 2.745918 lei noi.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *