Stiri si noutati

Facilitati pentru firmele de leasing

O ordonanta aprobata de Guvern in ultima sa sedinta asimileaza societatile de leasing institutiilor de credit, fiind eliminata astfel limitarea deductibilitatii dobanzilor aferente operatiunilor de leasing. Actul normativ, care vizeaza armonizarea unor dispozitii din legislatia financiar- fiscala si modifica Legea 414/2002 privind impozitul pe profit, confera acelasi regim de deductibilitate a dobanzilor aferente activitatii de leasing.

Regim preferential

Astfel, dobanzile pot fi scazute integral din impozitul pe profit in cazul in care firmele au datorii suficient de mici, incat gradul de indatorare al capitalului firmei sa fie mai mic decat unu. Gradul de indatorare se calculeaza ca raport intre datorii totale (imprumuturi cu termen de peste un an) si capital propriu (capital social, rezerve, profit nedistribuit etc.). In consecinta, firmele pot sa isi deduca integral dobanzile platite in cazul in care au datorii cel mult egale cu capitalul.

Masura adoptata de Executiv va mai reduce din impactul pe care aprecierea monedei unice europene, in care sunt contractate majoritatea contractelor de leasing, il are asupra cheltuielilor suportate de catre cei care apeleaza la acest tip de operatiune. (C.N.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *