Stiri si noutati

Farmaciile care nu vor elibera medicamentele compensate vor pierde contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

"Daca va exista o singura farmacie luni, care sa nu elibereze aceste medicamente va garantez ca va pierde contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", a declarat ieri, ministrul sanatatii, dr. Ovidiu Branzan. Acesta a verificat ieri, pe teren, daca farmaciile si medicii prescriptori sunt pregatiti sa elibereze medicamente compensate cu 90% tuturor pensionarilor cu venituri sub sase milioane de lei, informeaza printr-un comunicat ministerul de resort. Cu aceasta ocazie au fost controlate Centrele de Diagnostic si Tratament Dorobanti si Titan si au fost vizitate mai multe farmacii din aceste zone. S-a constatat ca medicii de familie au primit deja o parte din noile retete, urmand sa primeasca a doua transa pana in data de 15 august. Mai mult, majoritatea farmaciilor au soft-ul, care va fi utilizat cu incepere de luni. "Transmitem medicilor ca din momentul in care au primit noile retete, vor putea sa le prescrie, chiar daca acestea vor fi valabile doar de duminica", a adaugat dr. Branzan.

Telefoane pentru nemultumiri

In vederea informarii permanente si solutionarii urgente a problemelor ridicate de asiguratii pensionari si furnizorii de servicii medicale si farmaceutice cu privire la modalitatea de derulare a programului privind compensarea in proportie de 90% a medicamentelor, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti asigura program de lucru in zilele de 14 si 15 august in urmatoarele sedii: str. Ilfov nr.4, sector 5, tel. 3142761, sos. Pantelimon nr.292, sector 2, tel. 2554526, str. Capelei nr.9-11, sector 6, tel. 4342362, str. Vasile Lascar nr.27, sector 2, tel. 2124928, str. Walter Maracineanu nr.1-3, sector 1, tel. 3103256.

S-a infiintat si o linie speciala gratuita: 0800800951.

Tot in zilele de 14 si 15 se vor distribui in continuare formulare de prescriptii medicale pentru medicamentele compensate 90% in sediile din sos. Pantelimon, str. Capelei si Vasile Lascar.

In perioada 12-31 august conducerea CAS Bucuresti impreuna cu echipe de specialisti vor efectua vizite in teritoriu la furnizorii de servicii farmaceutice care sunt in relatie contractuala cu Casa, pentru monitorizarea modului de pregatire si respectiv derulare a programului de compensate in proportie de 90%. (V. Dumitrescu/G. Ples)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *