Stiri si noutati

Femeile castiga in afaceri, daca sunt inteligente

Vin vremuri grele pentru barbati! Romancele au castigat teren in fata barbatilor in afaceri pentru ca stiu exact ce vor si le iese tot ce-si pun in cap. Monica Tatoiu crede ca, daca esti frumoasa, cu personalitate si un pic smechera, cazi intotdeauna in picioare Pana si nevestele capsunarilor, plecate in Spania ca sa faca bani, nu mai accepta palme pentru o ciorba rece, ci isi fac calcule despre cum sa puna de-o afacere.

De la „macho girl“ pana la cele mai culte, unele femei isi pun trupul la bataie ca sa aiba succes, altele renunta la cariera pentru familie si copii. Romancele au succes pentru ca sunt frumoase si au personalitate, sunt smechere si stiu sa cada intotdeauna in picioare. Acestea au fost numai cateva dintre secretele succesului dezvaluite de mai multe femei de afaceri, cu ocazia conferintei „Afaceri conduse de femei, considerata a fi prima intalnire a elitei feminine din business. „Nu e nicio rusine daca sunt destepte si stiu sa-si puna in valoare calitatile ca sa aiba succes in afaceri!“, spune Monica Tatoiu, politician si manager al companiei Oriflame.

Romancele vad diferit succesul: moldovencele sunt fericite daca pleaca in Spania si strang bani, ardelencele sunt mai conservatoare si se bucura ca au pentru cine sa gateasca, sa spele si sa calce, in timp ce in Muntenia si in Capitala femeile sunt mai emancipate si pun pret si pe cariera, si pe familie. Reteta succesului e insa foarte simpla: o treime inteligenta, o treime abilitate sociala si o treime ambitie. „Femeile castiga la abilitatea sociala pentru ca stiu sa-si stapaneasca emotiile, fata de barbati care sunt mai grabiti, mai simplisti, mai putin rafinati“, spune psihologul Aurora Liiceanu (foto medalion). Pentru unele femei, sexul este atu si arma in afaceri, altele merg singure in afaceri pentru ca nu vor sa fie „sclavele“ unui barbat. „Mai devreme sau mai tarziu, tot inteligenta isi spune cuvantul“, mai spun psihologii.

Ce cred barbatii

„Sunt mai abile, mai versate si uneori mult mai bine pregatite“, spun unii barbati despre femeile de afaceri. „Le vezi peste tot, in paginile ziarelor si revistelor, pe ecranele televizoarelor, sunt avide de imagine si uneori fara scrupule“, cred altii. Putini dintre ei recunosc ca in spatele succesului lor se afla, intotdeauna, o femeie puternica.
 Cristina Ciobanu
Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *