Stiri si noutati

Ferma pentru cresterea strutilor

Arpad Dobre

Cresterea strutilor este o afacere foarte interesanta, dar mai ales profitabila.

In prezent, un ou de strut se vinde cu peste 100 USD, iar o femela depune anual 60-70 de oua, incepand cu varsta de 2,5-3 ani si pana pe la 45 de ani. Facand un calcul simplu, puteti constata ca doar o singura femela de strut aduce venituri anuale de cel putin 6.000 USD, iar in 42 de ani, pana la 290.000 USD. Trebuie sa tineti cont ca de la strut se valorifica practic tot: carnea, ficatul, penele si pielea. Aceasta carne nu contine colesterol, fiind o alternativa excelenta la carnea de vita. Cat priveste restul produselor, pielea de strut netabacita de circa 1,2 mp se vinde cu 150 USD si chiar mai mult, iar pe 100 de pene se pot obtine aproximativ 150 USD.

Rasa, casa, masa

Pentru a incepe aceasta activitate aveti nevoie, in principal, de un teren de minimum 500-1.000 mp, amplasat intr-o zona uscata si luminoasa, ferita de vanturi puternice; o instalatie de incubat; cunostinte de specialitate; un furnizor serios de material biologic. Afacerea se poate incepe in mai multe variante. Prima se refera la achizitionarea de oua de incubatie, dar aici exista riscul ca ouale sa fie mai mult sau mai putin fertile. Trebuie sa stiti ca, in primele doua saptamani de viata, puii de strut au o rezistenta scazuta si se inregistreaza pierderi mari, chiar in conditii normale de crestere. Aceasta este totusi cea mai ieftina varianta pentru inceperea afacerii, o alta posibilitate fiind achizitionarea de tineret in varsta de 3-5 luni. O data ajuns la varsta de reproducere, de la acest efectiv se vor produce oua pentru incubatie, inchizandu-se ciclul biologic de reproductie pentru o lunga perioada de timp, de pana la 30-40 de ani. O alta varianta presupune achizitionarea inca de la inceput a uneia sau mai multor familii de struti aflati la maturitatea sexuala, gata deci de inceperea ouatului, evident cu costuri de cateva mii de dolari, intrucat in acel moment trebuie sa aveti puse la punct toate capacitatile necesare unui flux complet de productie.

Informatii complete despre aceasta oportunitate de afaceri gasiti in lucrarea "Ferma pentru cresterea strutilor", editata de Rentrop & Straton.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *