Stiri si noutati

Fiat semneaza un acord de colaborare cu Ford, pentru autovehiculele mici

Fiat SpA si Ford Motor Co. au anuntat, luni, semnarea unui acord de colaborare pentru producerea in comun de autovehicule de mici dimensiuni, finalizand astfel o intelegere preliminara pentru o viitoare productie din anii 2007 si 2008, informeaza AP.
Sub acordul de luni, platforma utilizata pentru viitoarele doua noi modele construite impreuna cu Ford va fi aceeasi de la modelul de succes Panda, adica pentru modelele Cinquecento, intr-o noua prezentare si pentru noul Ford Ka, care va fi produs la centrul de productie al Fiat din Tyche, din Polonia. Estimarile companiile Fiat sunt pentru o productie anuala de 240.000 de unitati anual, in cei doi ani de inceput ai acordului, cel putin, productie impartita egal intre cele doua companii.
In luna februarie, Fiat nu a reusit sa prelungeasca acordul cu General Motors Corp, si au decis sa puna punct parteneriatului lor care data din 2000.
Compania italiana mai are un acord cu Suzuki Motor Corp. pentru autovehicule sport de mici dimensiuni, a caror productie va incepe anul viitor, pregatindu-se in plus sa produca motoare diesel pentru Suzuki. Italienii mai iau in calcul o colaborare cu Tata Motors Ltd. din India.
In rezultatele prezentate la finele lunii octombrie pentru trimestrul trei, compania italiana a trecut pe profituri dupa ce in urma cu un an a inregistrat pierderi. Compania a lansat, in luna septembrie, ultima versiune a modelului foarte bine vandut Punto, de la care se asteapta sa aduca o substantiala contributie la profiturile din trimestrul patru al anului curent. Fiat a primit, deja, comenzi in numar de 35.000 pentru noul model.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *