Stiri si noutati

Firmele de leasing si bancile isi ?ascut? armele in lupta pentru clientii persoane fizice

Firmele de leasing isi diversifica ofertele pentru a atrage cat mai multi dintre potentialii clienti care cauta finantari in euro pentru achizitia de autoturisme. De exemplu, Volksbank a anuntat ieri lansarea unui produs de genul finantare cu buletinul. Potrivit reprezentantilor companiei, contractul este semnat pe loc, persoanele fizice trebuind sa prezinte numai copii de pe cartea de munca si de pe cea de identitate, in timp ce firmele trebuie sa prezinte actul constitutiv, certificat financiar si ultimul bilant.

Clientii trebuie sa achite insa un avans de 35%, iar perioada de rambursare trebuie sa fie de maximum 36 de luni. In goana dupa clienti, majoritatea firmelor de leasing a optat insa pentru reducerea avansului la 5-15% din valoarea autovehiculelor finantate.

Credit auto cu… perioada de gratie

In acelasi timp, bancile – concurenta directa a firmelor de leasing pe segmentul de clientela persoane fizice, care sunt defavorizate de intrarea in vigoare a normelor BNR ce reglementeaza creditarea in valuta, incep sa renunte la avans in cazul creditele auto. O astfel de oferta are BCR, dar in cazul acestui produs, dobanda perceputa de banca este comparabila cu cea perceputa la creditele pentru nevoi nenominalizate.

CEC a lansat o oferta mult mai tentata: credit auto rambursabil in sapte ani, cu perioada de gratie de pana la 360 de zile. In cazul in care beneficiarul nu doreste sa garanteze restituirea imprumutului cu bunul cumparat, sunt acceptati giranti. Mai mult, aceste conditii sunt valabile si in cazul creditelor masinilor rulate. Dobanda este insa de 17% (fixa sau variabila), identica cu cea de la imprumuturile pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata.

In acelasi timp, la Banca Tiriac se poate opta pentru un credit auto fara avans in cazul in care beneficiarul are girant. Conditii similare sunt oferite si de HVB Bank: in cazul in care aportul beneficiarului unui imprumut pentru achizitionarea unei masini este mai mic de 25% din valoarea acesteia, este necesar un girant. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *