Stiri si noutati

Firmele din PSAL I, iertate de datorii

Guvernul a hotarat, recent, sa ofere o mai mare atractivitate pentru privatizarea celor 23 de societati cuprinse in Programul PSAL I, convenit cu Banca Mondiala, ale caror datorii fata de furnizorii de utilitati vor putea fi anulate, reesalonate sau transformate in actiuni, daca procesul de privatizare va fi finalizat.

O lista impresionanta

Printre societatile apartinand APAPS care vor beneficia de facilitatile prevazute de Legea 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii se numara Siderurgica Hunedoara, Oltchim Ramnicu Valcea, Tractorul Brasov, Aro Campulung, Letea Bacau, Roman Brasov, Tepro Iasi, Rocar Bucuresti, Republica Bucuresti, Nitramonia Fagaras, Carom Onesti. Potrivit legii, in termen de 90 de zile de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor societatilor, furnizorii de utilitati, reprezentati de regii autonome, companii sau societati nationale ori de societati comerciale cu capital integral de stat, vor putea aproba, la solicitarea acestor societati si cu acordul Ministerului Finantelor si al celorlalti creditori bugetari, scutirea totala sau partiala, reesalonarea pe o perioada cuprinsa intre trei si cinci ani sau conversia in actiuni a creantelor certe, lichide si exigibile asupra societatii. In cazul aprobarii acestor inlesniri la plata, Ministerul Finantelor poate acorda facilitati similare, ca sume si termen, pentru plata datoriilor la bugetul de stat ale furnizorilor de utilitati, conform inlesnirilor acordate de acestia.

Reamintim ca APAPS a anuntat ca, in primul semestru al anului, va fi finalizata privatizarea celor 23 de intreprinderi aflate in Programul PSAL I, Roman Brasov si Siderurgica Hunedoara urmand sa se numere in fruntea acestei liste. (C. Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *