Stiri si noutati

Fiscul va trece la executarea silita a cluburilor de fotbal

Agentia Nationala de Administrare Fiscala /ANAF/ va trece la executarea silita a cluburilor de fotbal, dupa ce marti a expirat ultimatumul acordat de fisc pentru plata voluntara a datoriilor.
Avem pe ce pune sechestru, nu numai pe autobuze sau bocanci. Va fi o mare surpriza. Trecem la executarea silita a unor bunuri de care nu va inchipuiti, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa presedintele ANAF, Sebastian Bodu, care a adaugat ca datoriile cluburilor de fotbal vor fi recuperate pana la ultimul leu.
El a precizat ca toate cluburile vechi au sechestru pe active si ca dupa ce vor fi finalizate procedurile de insolvabilitate va fi pus sechestru si pe activele noilor cluburi, iar daca se dovedeste ca administratorii, directorii au provocat starea de insolventa prin instrainarea activelor va fi pus sechestru si pe averea personala a acestora.
Bodu a mentionat ca o parte din cluburi au inteles ca nu se mai poate ca lucrurile sa continue ca in ultimii 15 ani si au fost unele cazuri de plata voluntara a datoriilor.
El a dat ca exemplu cluburile Dinamo si Rapid care au platit o parte din obligatiile catre stat si a subliniat ca Dinamo a recunoscut datoriile vechiului club, si le-a asumat si a inceput sa le plateasca. Dinamo a platit, pana in prezent, in contul datoriilor 22,5 miliarde lei vechi.
Bodu a explicat ca fiscul nu are nimic cu fotbalul romanesc ci trebuie sa recupereze datoriile indiferent cine este debitorul si a avertizat cluburile care contesta in instanta actiunile fiscului ca nu s-au terminat instrumentele legale pentru recuperarea datoriilor.
Bodu a aratat totodata ca si trusturile de presa vor trebui sa-si plateasca datoriile catre stat pentru ca tratamentul este egal pentru toti contribuabilii indiferent daca acestia fac presa, fotbal, suruburi sau se dau cu parasuta.
Gradul de recuperare a datoriilor prin executare silita a crescut de la inceputul anului cu 15 la suta fata de perioada similara a anului precedent.
Marii datornici, a precizat Bodu, sunt companii precum Termoelectrica (2.500 miliarde lei vechi), CFR, fiscul avand de altfel sechestrul asigurator pe Gara de Nord si unele termocentrale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *