Stiri si noutati

Flutur: Guvernul cauta solutii pentru subventionarea motorinei folosite in agricultura

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur (foto), a declarat la Suceava ca Executivul cauta solutii pentru acoperirea unei parti din pretul carburantilor in agricultura, dupa ce calendarul majorarilor accizelor la carburanti negociat cu UE nu mai poate fi modificat.

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa ca, din pacate, in urma negocierilor cu UE, Capitolul 10-Impozitare, "incheiat in mare secret de PSD" , prevede ca pana in 2007 nu se poate reduce acciza la carburanti. "Acesta este angajamentul semnat de Guvernul Adrian Nastase, desi acciza este de 270 de euro la mia de litri de motorina si ne dadea voie norma europeana sa reducem la 21 de euro", a spus Flutur.

El a precizat ca, in prezent, se cauta solutii pentru o forma de sprijin, din bugetul Ministerului Agriculturii, "pentru a suporta o parte din banii pentru motorina pentru lucrarile agricole, pana in 2007". Flutur a mai anuntat ca Agentia Nationala Sanitar- Veterinara va trece din nou in subordinea Ministerului Agriculturii, din subordinea primului-ministru, dupa ce premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a aratat "surprinderea" de numarul mare de "sateliti" gasiti la Cancelaria sa, printre care si Agentia amintita. "Am facut un prim demers ca ANSV sa revina la ministerul-mama pentru ca avem de indeplinit niste etape privind negocierea cu UE. Practic, aceasta Agentie se adreseaza sectorului agricol si nu poti sa o trimiti in alta parte", a spus Flutur. El a aratat ca mai sunt "ciudatenii" de acest fel, si a exemplificat Oficiul National de Cadastru, institutie care este in cadrul Ministerului Administratiei si Inter-nelor, cu toate ca se adreseaza, in primul rand, agriculturii si silviculturii.

"Deocamdata, am intrat pe structura clasica a fostului Guvern, dar le vom analiza cum este mai eficient si nu dupa cum este de buna intrarea la premier a unuia sau altuia", a spus ministrul agriculturii. El a subliniat ca, pentru el, este foarte important sa realizeze reforma si sa respecte calendarul integrarii in UE in ceea ce priveste Agricultura. "Daca vom avea in sapte puncte, care sa fie in alte ministere, activitati agricole, este mult mai greu si nu mi se pare corect", a mai spus Flutur. (C. Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *