Stiri si noutati

Flutur: Lemnul de foc s-ar putea ieftini cu 20-25%

Lemnul de foc pentru populatie s-ar putea ieftini cu 20-25% dupa ce pretul materialelor lemnoase a fost liberalizat, a declarat, sambata, la Suceava, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, citat de Mediafax. El a adaugat ca pretul lemnului, controlat pana acum de Oficiul Concurentei, a fost liberalizat recent printr-un act normativ al Executivului. "In ultimii ani, am asistat la o scumpire a pretului lemnului de foc pentru populatie. Liberalizarea ni se pare un lucru corect, care a functionat in Romania pana in 2001 si care va duce la ieftinirea pretului lemnului de foc pentru populatie pana la 20-25%", a precizat Flutur. El a explicat ca sortimentele superioare care se vor vinde la "o concurenta justa" vor acoperi in parte costurile lemnului de foc.

Subventii la grau pentru 1,5 milioane tone

Oficialul a mai spus ca Ministerul Agriculturii va sprijini depozitarea graului in lunile urmatoare, va asigura prime de export pentru graul exportat in tari non-UE si va extinde subventia pe produs la grau de la 700.000 tone la circa 1,5 milioane tone. Statul va acorda o prima pentru depozitare pentru grau, in prima luna sprijinul fiind mai consistent, pentru acoperirea cheltuielilor de preluare.

"Interesul nostru este sa preluam intreaga cantitate de grau, care sa fie depozitata in conditii bune", a spus ministrul agriculturii. El a adaugat ca ministerul pe care il conduce a pregatit si un act normativ pentru asigurarea unei prime de export la grau pentru tari din afara UE.

Vestea buna privind primele la grau se adauga celei transmise saptamana trecuta de patronatele din domeniul moraritului si panificatiei, cu privire la faptul ca pretul painii nu va creste in perioada urmatoare, in pofida ploilor catastrofale care au afectat o parte din recolta de grau. Patronatelele au aratat ca pentru fabricarea painii se utilizeaza si se va mai utiliza timp de cateva luni grau din recolta anului trecut. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *