Stiri si noutati

Ford va anunta un plan de restructurare

Constructorul auto american Ford va prezenta, pana in luna ianuarie 2006, un plan de restructurare care va include si concedieri de personal, in special in America de Nord, a anuntat, joi seara, directorul executiv al Ford, Bill Ford, informeaza AFP.
"Acest plan va cuprind inchideri substantiale de uzine pentru instalatiile de productie care nu intra in cadrul strategiei noastre pentru viitor. Aceste sacrificii nu vor fi solicitate doar membrilor UAW (principalul sindicat al sectorului auto american), ci si tuturor angajatilor grupului Ford, de la baza la varf", a precizat Bill Ford.
Joi, Ford a anuntat ca in trimestrul al treilea al acestui an a relizat pierderi nete de 284 milioane dolari, sau 15 centi pe actiune, in special din cauza rezultatelor slabe inregistrate pe piata din America de Nord. Comparativ, in perioada iulie-septembrie 2004 Ford inregistrase un profit net de 266 milioane dolari, sau 15 centi pe actiune. Lunile trecute grupul Ford a inregistrat pe piata din America de Nord o scadere a vanzarilor de 1,2 miliarde dolari, comparativ cu pierderi de 481 milioane dolari in perioada similara a anului trecut.
"Chiar daca aceste rezultate nu sunt cele pe care le doream, trebuie sa ne gandim la rezultatele pe ansamblul exercitiului anual. Suntem in continuare pe cale sa inregistram al treilea an consecutiv in care suntem profitabili", a subliniat Bill Ford. Pe primele noua luni ale acestui an, Ford a realizat un profit net de 1,874 miliarde dolari, in scadere cu 45 la suta comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Pentru viitor, Ford a anuntat ca va accelera introducerea de modele hibride (motor electric + motor termic) pana in 2008 si va explora posibilitatea dezvoltarii unui autoturism de talie mica in colaborare cu Fiat. In plus pe ordinea de zi a celor de la Ford se afla si cooperarea cu grupul francez PSA pentru dezvoltarea de motoare diesel.
Zilele trecute, celalalt mare gigant al industriei auto americane, General Motors, primul constructor auto mondial, a anuntat si el pierderi trimestriale de 1,6 miliarde dolari in perioada iulie-septembrie 2005, subliniind ca intentioneaza sa-si reduca cu aproximativ cinci miliarde dolari costurile sale structurale pana la finele lui 2006./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *