Stiri si noutati

Fosta conducere a Apelor Dobrogea-Litoral a prejudiciat bugetul institutiei cu 25 miliarde de lei, cu achizitii supraevaluate

Stefan Etves, Consuela Stegarescu

Fosta conducere a Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) a achizitionat in anul 2004 o serie de bunuri nefolositoare institutiei, la preturi supraevaluate. In acest mod, fostii manageri ai Directiei au cheltuit peste 25 miliarde de lei, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, actualul director al institutiei, Ionel Manafu. "Cu aceasta suma de bani se puteau achizitiona utilaje necesare pentru a se intretine plajele. Printre obiectele achizitionate de catre fosta conducere sunt chei de mandrina, masini de taiat gresie si binocluri", a afirmat Manafu.

Pe langa faptul ca aceste materiale erau total nefolositoare institutiei, acestea au fost achizitionate si la preturi supraevaluate. De exemplu, pretul de achizitie al unui binoclu a fost de zece ori mai mare decat preturile practicate pe piata. "Un binoclu, care in piata costa aproximativ 200.000-300.000 lei vechi, a fost achizitionat cu 2,8 milioane de lei fara TVA", a precizat Manafu. De asemenea, cheile de mandrina au fost achizitionate la pretul de 1,8 milioane de lei fara TVA, au mai fost achizitionate si paturi de metal la preturi de 14 milioane de lei fara TVA, saltele cu 6.000.000 milioane de lei bucata sau chiuvete de 4,5 milioane de lei bucata, cu mult peste preturile pietei.

In prezent, Directia Apelor Dobrogea-Litoral cauta solutii pentru a scapa de stocurile de produse inutile adunate in magazii, mai ales ca acestea nu pot fi valorificate la preturile la care au fost achizitionate.

Managerul general al Directiei sustine ca institutia pe care o conduce are nevoie de fonduri pentru a achizitiona utilaje pentru curatarea apei marii de alge sau alte utilaje specializate pentru intretinerea plajelor. Prin utilizarea unor astfel de utilizaje performante, plajele ar putea fi curatate zilnic, si nu saptamanal, asa cum s-a intamplat in aceasta vara.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *