Stiri si noutati

Gazprom va deveni a doua companie energetica din lume !

Grupul rus Gazprom estimeaza ca in scurt timp va deveni a doua companie energetica din lume, in termeni de valoare de piata, directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller, apreciind faptul ca in prezent Gazprom este depasit de BP si Shell drept "o situatie temporara", informeaza Reuters.
Joia trecuta a demarat listarea actiunilor Gazprom la Bursa moscovita, RTS, fapt care va permite cetatenilor straini sa detina actiuni in cel mai mare producator mondial de gaze naturale. Intr-un interviu acordat duminica postului de televiziune Rossiya, Alexei Miller a apreciat ca operatiunea s-a derulat conform planului, estimand ca in prezent compania pe care o conduce are o valoare de peste 200 miliarde dolari.
"Acesta este un punct de cotitura pentru tara noastra si, desigur, pentru Gazprom. Acum compania ocupa locul patru in topul celor mai mari companii de petrol si gaze naturale din intrega lume. ?i pot sa va spun ca distanta care ne desparte de locurile doi si trei este de ordinul centimetrilor", a declarat Alexei Miller.
In prezent, cea mai mare companie energetica din lume este gigantul american ExxonMobil cu o capitalizare de piata de 375 miliarde dolari. BP ocupa pozitia secunda cu o valoare de 237 miliarde dolari, urmata de Royal Dutch Shell cu o valoare de 223 miliarde dolari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *