Stiri si noutati

GE Consumer Finances preia 25,5 la suta din Garanti Bank

GE Consumer Finances, divizia financiara a grupului american General Electric, a anuntat joi preluarea unei participatii de 25,5 la suta din actiunile bancii turcesti Garanti Bank pentru suma de 1,55 miliarde dolari, informeaza AP.

GE Consumer Finances a anuntat ca a ajuns la un acord in acest sens cu conglomeratul turcesc Dogus Holding, care detine 55,1 la suta din Garanti Bank, a treia banca privata din Turcia, restul de 44,9 la suta fiind controlat de investitori privati. Conform acordului convenit, cele doua parti vor forma un parteneriat egal, board-ul Garanti Bank va fi prezidat in continuare de directorul executiv al Dogus Holding, Ferit Sahenk, in timp ce Ergun Ozen va ramane in continuare presedintele Garanti Bank. Urmeaza acum ca tranzactia sa fie supusa aprobarii autoritatilor de reglementare.

 "Motivul pentru care GE a venit aici este potentialul Turciei si increderea in Garanti Bank si Dogus Holding.Vom intra in noi parteneriate in alte tari, scopul grupului fiind extinderea Garanti in Orientul Mijlociu, Asia centrala si Europa centrala", a declarat directorul executiv al Dogus Holding, Ferit Sahenk. La randul sau, presedintele si directorul executiv al diviziei europene a GE Consumer Finance, Dan O’Connor, a apreciat ca acesta investitie ofera o oportunitate excelenta pentru GE de a-si spori prezenta pe una din pietele europene importante.

Conglomeratul Dogus Holding, cu activitati in finante, servicii si industrie, detine 55,1 la suta din Garanti Bank. Banca turceasca are active in valoare de 21,7 miliarde dolari, 403 de oficii bancare in Turcia si aproximativ 10.000 de angajati. In plus Garanti Bank are operatiuni in Rusia, Romania si Olanda.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *