Stiri si noutati

Google si-a majorat profitul trimestrial de sapte ori

Motorul de cautare on line Google Inc. a anuntat, joi seara, o crestere exploziva a profitului sau trimestrial si o dublare a veniturilor, depasind cu mult asteptarile analistilor si majorand valoarea actiunilor sale cu 11 procente, informeaza Reuters.
Google, care recent s-a extins in domenii precum posta electronica si mesageria instant, a dezvaluit ca in perioada iulie-septembrie a realizat un profit net de 381,2 milioane dolari, sau 1,32 dolari per actiune, de sapte ori mai mult comparativ cu 52 milioane dolari, sau 19 centi pe actiune, in perioada similara a anului trecut, cand rezultatele sale au inclus totusi o taxa de 201 milioane dolari necesara pentru rezolvarea unei dispute cu rivalul Yahoo Inc. De asemenea veniturile Google s-au cifrat la 1,58 miliarde dolari, in crestere cu 96 de procente comparativ cu 805,9 milioane dolari in trimestrul al treilea al anului trecut. ?inand cont ca majoritatea veniturilor Google provin din publicitate, analisti se asteapta ca, in ritmul actual, Google si partenerii sai sa cuceri o treime din piata publicitatii on line, estimata pentru 2005 la o valoare de 12 miliarde dolari.
Potrivit studiilor de marketing, cota de piata a celor de la Google creste mai rapid decat cea a principalului rival Yahoo si mult mai mult decat restul competitorilor. In luna septembrie 2005, 45 la suta din cei care utilizeaza motoare de cautare on line au preferat Google, de doua ori mai mult comparativ cu 23 de procente cat reprezinta cota de piata a celor de la Yahoo si de patru ori mai mult decat 12 procente pentru MSN Microsoft, a anuntat Nielsen//NetRatings.
Recentele rezultate spectaculoase ale celor de la Google au intervenit tocmai in trimestrul iulie-septembrie, perioada in care in mod traditional companiile de Internet au rezultate in scadere, tinand cont de faptul ca persoanele adulte petrec mai putin timp la calculator in timpul vacantei de vara. Cu toate acestea, introducerea de noi produse, precum mesageria instant, alaturi de modernizarea vechilor servicii a ajutat Google sa atraga mai multi utilizatori decat se anticipa initial.
Printre proiectele de viitor ale celor de la Google este inclusa si intentia de a construi la San Francisco o retea de Internet mobil de mare viteza, care va permite accesul gratuit al locuitorilor la Internet. In plus Google s-a aliat cu Comcast Corp., cea mai mare companie de televiziune prin cablu din SUA, pentru a prelua o participatie minoritara in AOL, divizie a gigantului Time Warner Inc. Este insa posibil ca un grup rival format de Yahoo si Microsoft sa reuseasca sa incheie o tranzactie similara cu AOL, fapt care ar afecta profitul Google tinand cont ca AOL este cel mai mare partener de publicitate pentru Google

 

www.google.com

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *