Stiri si noutati

Grupul Rompetrol a virat la bugetul statului, in primele noua luni ale lui 2005, peste 16.904 miliarde de lei vechi

Companiile Grupului Rompetrol au virat statului in primele noua luni ale lui 2005, peste 16.904 de miliarde de lei vechi ca taxe, impozite si alte contributii, suma care reprezinta circa 6 la suta din veniturile la bugetul de stat, se arata intr-un comunicat remis Rompres.
Din acest total, aproximativ 15.592 de miliarde lei au fost platite statului de Rompetrol Rafinare, in intervalul ianuarie – septembrie a.c., societatea fiind la zi cu plata datoriilor curente la bugetul de stat. La sfarsitul lunii septembrie 2005, Rompetrol Rafinare a virat Ministerului Finantelor Publice – Directia Mari Contribuabili suma de 769,9 miliarde de lei vechi, reprezentand dobanda anuala aferenta Conventiei de emisiune a obligatiunilor incheiate in 2003, conform Ordonantei de Urgenta nr. 118/2003.
" Ponderea in PIB si, de asemenea, contributia la veniturile statului a marilor corporatii incepe sa se apropie in Romania de normalitatea unei economii de piata sanatoase " spune presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
Rompetrol ramane o companie profitabila si in 2005, an puternic marcat de evenimente si fluctuatii majore ale pretului international al titeiului. Intr-un raport al Agentiei de Rating Fitch, Grupul Rompetrol este mentionat alaturi de alte importante companii petroliere din zona central europeana ale caror rezultate financiare isi mentin trendul pozitiv

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *