Stiri si noutati

Grupul Rompetrol ataca piata brichetelor de incalzit

Grupul Rompetrol a finalizat proiectul de administrare integrala a proceselor tehnologice de pe platforma Petromidia, proces care a inclus si modernizarea sistemelor de control si protectie existente in rafinarie. Dupa o investitie de circa 33 milioane USD, care plaseaza Petromidia printre cele mai moderne rafinarii din Europa de Sud-Est, procesul de modernizare va continua, accentul fiind pus pe viitor pe calitatea produselor si a protectiei mediului, a declarat ieri Sorin Potanc, directorul Rompetrol Rafinare.

Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol Grup, a dezvaluit ca intentioneaza sa investeasca, anul viitor, circa 25 milioane USD intr-o fabrica de acid sulfuric si a anuntat si intentia de a cumpara CET Midia. "Am luat hotararea sa transformam tot cocsul de rafinarie in carbune de incalzit, putem acoperi 4-5% din piata brichetelor", a informat Patriciu. El recomanda rentabilizarea minelor de carbune destinat gospodariilor, ceea ce ar avea un impact deosebit asupra suprafetelor impadurite ale tarii, dat fiind ca 53 % din populatie se incalzeste cu lemne.

Patriciu a lasat sa se inteleaga ca pretul benzinei s-ar putea ieftini in urmatoarea perioada, daca si in urmatoarele zile cotatia barilului de titei va continua sa scada, evitand insa sa faca pronosticuri. "Nu cred ca pretul titeiului va iesi din acest regim" a mai declarat Patriciu, care a anuntat ca Grupul Rompetrol isi propune "sa ajusteze saptamanal preturile, in functie de pretul titeiului". Grupul Rompetrol a obtinut in 2003 o cifra de afaceri de 1,2 miliarde USD, pentru acest an fiind estimat un nivel de 1,6 miliarde USD. (Carmen Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *