Stiri si noutati

Grupul Shell si-a lichidat afacerea cu benzinarii in Romania

Grupul maghiar MOL va prelua integral actiunile companiei Shell Romania SA, care controleaza 59 de statii de distributie a carburantilor pe piata romaneasca. Vanzarea va fi supusa autorizarii Consiliului Concurentei, finalizarea contractului fiind estimata pentru ianuarie-februarie 2005. Conducerea la varf a grupului MOL, care va avea astfel in Romania peste 130 de statii, a refuzat sa ofere date privind valoarea tranzactiei, dar a tinut sa precizeze ca unele produse dezvoltate de Shell, precum cardurile de fidelitate, vor fi mentinute pe termen mediu.

Contractul de vanzare-cumparare vizeaza si activitatile Shell in domeniul lubrifiantilor, combustibililor pentru aviatie, dar nu include divizia Shell Gas Romania. Reamintim ca Shell a vandut catre MOL, in iulie 2003, alte 23 de benzinarii cu performante financiare scazute. MOL, companie al carei actionariat se compune in proportie de 74% din investitori straini, statul ungar (11,85) si investitori locali, activeaza in Romania din 1995. Compania maghiara detine, impreuna cu firma croata INA, peste 1.000 de benzinarii in 11 tari din Europa Centrala si de Est.

Shell a intrat pe piata romaneasca in 1992 si a investit peste 200 milioane de dolari, in principal pentru dezvoltarea retelei de benzinarii, care cuprindea, anterior tranzactiilor cu MOL, peste 80 de unitati. (C. Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *