Stiri si noutati

Guvernul va semna, vineri, noul memorandum cu FMI

Negocierile dintre autoritatile romane si expertii Fondului Monetar International (FMI) vor fi finalizate la sfarsitul acestei saptamani, cel mai probabil vineri, prin semnarea unui memorandum suplimentar de politici economice, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax. Autoritatile romane si expertii FMI au convenit pentru acest an asupra unui deficit de cont curent de 7,75% din PIB si a unui deficit bugetar de 0,75% din PIB, indicatori care vor fi inclusi in memorandumul suplimentar de politici economice.

O delegatie a FMI, condusa de negociatorul-sef al Fondului in relatia cu Romania, Emmanuel van der Mensbrugghe, se afla la Bucuresti pentru evaluarile doi si trei la Acordul stand-by. Primele discutii, desfasurate la inceputul acestui an, nu au fost concretizate prin semnarea memorandumului din cauza disputelor privind nivelul deficitului bugetar.

Negocierile din aceasta luna s-au concentrat pe ultimele evolutii macroeconomice si incadrarea in tintele stabilite, politica fiscala si bugetara, inclusiv rectificarea bugetara si proiectele bugetare pe termen mediu.

Potrivit surselor citate, cele doua parti s-au inteles in ceea ce priveste proiectul de rectificare a bugetului si indicatorii macroeconomici pentru acest an.

Misiunea FMI va reveni in Romania, in septembrie sau octombrie, pentru o noua evaluare a acordului si pentru analizarea proiectului de buget pentru 2006.

Isarescu: Acordul cu FMI, finalizat in 2006

Acordul stand-by cu FMI se va incheia in toamna anului viitor, a declarat, ieri, BNR, Mugur Isarescu. "Este un acord tare… bun", a spus Isarescu. El a mentionat ca a vazut forma actuala a noului memorandum suplimentar de politici economice rezultata in urma negocierilor, datele privind deficitul bugetar rectificat pentru acest an urmand sa fie anuntate joi (astazi, n.n). (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *