Stiri si noutati

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata oficial

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata oficial, joi, institutie de credit specializata in activitatea de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, al doilea jucator pe piata romaneasca dupa Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Prezent la inaugurare, economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a remarcat ”tendinta de diversificare a sectorului bancar din Romania, in ultimii ani, prin aparitia unor banci specializate. Lazea a spus ca ”este probabil ca in cativa ani sa avem in Romania cateva banci mari, universale, si cateva banci mici de nisa, banci specializate, cum este si HVB Banca pentru Locuinte”.

Economistul sef al Bancii Nationale a apreciat ca asemenea banci sprijina politica macroeconomica a BNR, pentru ca stimuleaza economisirea, care poate veni in sprijinul reducerii deficitului de cont curent.

”HVB Banca pentru Locuinte va acorda in special credite in lei, ceea ce vine in sprijinul politici BNR, inclusiv prin dobanzile mici pe care le-a anuntat”, a spus Lazea.

Reprezentantul actionarului german majoritar (55 la suta din pachetul de actiuni), Klaus Ropke, a subliniat ca investitorii in noua banca ”au incredere in stabilitatea politica si administrativa din Romania si cursul descendent al inflatiei.

Ropke a spus ca in strategia actionariatului este atingerea unui numar de 250.000 de clienti, in urmatorii patru ani, in Romania.

Presedintele HVBBL, Petre Tulin, a anuntat ca pe 25 august au fost incheiate primele contracte de economisire-creditare, iar pana la sfarsitul anului si spera sa ajunga la 125.000 de contracte pe an, dupa primii cinci ani de activitate a bancii.

Banca ofera doua tipuri de produse – Confort si Avantaj.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *