Stiri si noutati

HVB Bank Romania reduce dobanzile la creditele in euro

"Dorim sa oferim conditii cat mai bune clientilor nostri si este in spiritul politicii promovate pana in prezent de HVB Bank de a transfera aceasta scadere a dobanzilor de pe piata internationala catre clientii nostri", a declarat Helmut Bernkopf, vicepresedintele HVB Bank Ro-mania.

Printre cele mai mici de pe piata

Prin intermediul celor sapte sucursale ale sale, dintre care doua in Bucuresti si cate una in Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov si Constanta, HVB Bank Romania ofera credite pentru achizitionarea de locuinte in euro, la dobanzi de 7,95%/an pentru imprumuturile acordate pe perioade de 3-5 ani, de 8,45%/an pentru cele de 5-10 ani si de 9,45%/an pentru creditele pe perioade de 10-15 ani. La imprumuturile in dolari destinate cumpararii de locuinte, dobanzile oferite sunt printre cele mai mici de pe piata, men-tinandu-se la 7,45%/an pentru imprumuturile acordate pe perioade de 3-5 ani, 7,95% pentru cele pe 5-10 ani si de 8,95% pentru creditele pe perioade de 10-15 ani.

Pentru cumpararea de autoturisme

Banca finanteaza 70% din valoarea imobilului, suma mini-ma ce poate fi imprumutata fiind de 10.000 de euro sau echi-valentul acesteia in dolari.

Oferta de credite a HVB Bank Romania mai cuprinde impru-muturi destinate consumului, de pana la 10.000 de euro, acordate pe perioade de maximum trei ani, precum si credite pentru cumpararea de automobile. In cazul creditelor de consum, dobanda la euro a scazut la 9,5%/an, iar cea la dolari se mentine la 9%/an. In cazul creditelor destinate achizitionarii de autoturisme, dobanda la imprumuturile in euro a fost redusa astfel: 9%/ an pentru creditele pe o perioada de 2 ani; 9,5%/an pentru creditele pe o perioada de 3 ani; 11%/an pentru creditele pe o perioada de 4 ani. La imprumuturile in dolari destinate achizitionarii de autoturisme, dobanzile oferite sunt de 8,5%/an pe o perioada de 2 ani; 9%/an la 3 ani si de 10,5%/an la imprumuturile pe 4 ani.

O noua sucursala

HVB Bank Romania a deschis o noua sucursala, la Constanta, a saptea din Romania, care va oferi produse si servicii atat clientilor persoane fizice, cat si firmelor, informeaza un comunicat al bancii. "Vor fi oferite produse destinate in special sectorului de retail prin introducerea de noi sisteme de finantare pentru consum si investitii, precum si a conceptului de servicii bancare permanente", precizeaza comunicatul mentionat. Infiintata in 1998 sub denumirea Bank Austria Creditanstalt, HVB Romania a raportat, la sfarsitul anului 2002, active totale in valoare de 19.241 miliarde de lei, cu 11.126 miliarde de lei mai mult fata de 2001, in timp ce profitul net s-a majorat de la 170 miliarde de lei, in 2001, la 250 miliarde de lei in 2002.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *