Stiri si noutati

IBM transforma piata serverelor Intel prin noua tehnologie de tip mainframe

Compania IBM a deschis drumul pe piata de 23,2 miliarde dolari a serverelor pentru procesarea bazata pe standardul Intel x86, prin introducerea noilor servere "scale-out" IBM eServer xSeries, care cuprind in premiera trasaturile complexe si de inalta performanta ale legendarelor mainframe-uri si ale supercomputerelor IBM.

Cele opt noi produse bazate pe noile procesoare Intel cu extensii la 64 biti reprezinta lansarea de cea mai mare anvergura in gama serverelor de volum IBM eServer xSeries. IBM a prezentat un nou server de tip blade (eServer BladeCenter), servere mono si biprocesor, statii de lucru (IntelliStation Z Pro), un pachet software IBM Director perfectionat si un pachet singular de componente ? Xtended Design Architecture, care, alaturi de produsele destinate stocarii TotalStorage, pun la dispozitia clientilor o solutie completa pentru procesarea bazata pe echipamente Intel. "Destramand mitul ca serverele x86 sunt produse de larg consum, noua linie de produse IBM inglobeaza mai multe inovatii pentru procesarea de inalta performanta a liniei noastre xSeries", a afirmat Susan Whitney, general manager IBM eServer xSeries. "IBM xSeries face inca o data disponibile unei noi categorii de clienti usurinta in administrare si functionalitatea aplicatiilor critice."

Deoarece sistemele extinse de la 32 biti la 64 biti acceseaza spatii mai mari de memorie si creeaza necesitati suplimentare de alimentare, ventilatie si mentenanta, IBM a dezvoltat Xtended Design Architecture, un pachet de componente care extind capabilitatile principiilor actuale de proiectare ale IBM X-Architecture la un mediu de 64 biti "scale-out" si distribuit.

"Folosindu-se de experienta sa de zeci de ani de inovatie tehnologica, IBM a proiectat cele mai cuprinzatoare sisteme x86 de pe piata", a afirmat Randy Miller, infrastructure manager Graybar Electric. "Beneficiind de componente de fiabilitate, precum analiza predictiva a erorilor si sistemului de alimentare si ventilatie redundante, putem reduce timpii de oprire a serverului si, prin urmare, putem creste productivitatea angajatilor mai mult ca niciodata."

IBM ofera o gama de produse IBM TotalStorage ca optiuni pentru noile sisteme xSeries, pentru a furniza solutii integrate cu un raport pret-performanta-scalabilitate imbunatatit. IBM intentioneaza sa anunte in acest an lansarea de noi produse de stocare pe disc configurate minimal/entry-level la preturi mici tocmai pentru a furniza mai multe optiuni de stocare pentru a facilita integrarea mai usoara, cu costuri reduse, cu serverele tip rack-mounted xSeries, inclusiv cu noile servere eServer x336, eServer x346 si cu sistemele BladeCenter. (C. Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *