Stiri si noutati

IBM WebSphere versiunea 5, platforma software pentru infrastructura afacerilor "on-demand"

Noi functii avansate pentru serviciile web si capabilitati autonome incorporate in platforma deschisa pentru infrastructura lider in industrie.

IBM a anuntat astazi disponibilitatea noului software pentru infrastructura WebSphere destinat afacerilor "on-demand", strategia IBM pentru o noua era a afacerilor si sistemelor de calcul, definita de companii capabile sa se adapteze foarte usor, sa poata simti si raspunde instantaneu conditiilor in schimbare ale pietei si sa-si faca operatiile de afaceri usor accesibile de catre altii.

Serverul de aplicatii IBM WebSphere Versiunea 5 si mediul sau de dezvoltare, WebSphere Studio Versiunea 5, vor furniza infrastuctura de baza pentru integrarea proceselor de afaceri in cadrul intreprinderii si cu partenerii, furnizorii si clientii. Aceasta integrare mai stransa permite afacerilor "on-demand" sa creeze un mediu de dezvoltare mai productiv, utilizarea la maximum a resurselor de calcul, crearea unei infrastructuri autonome, autoreglabile si sa furnizeze disponibilitatea, securitatea si performanta care sunt necesare tranzactiilor de inalta capacitate. Versiunea 5 IBM WebSphere va servi drept platforma de baza pentru tot software-ul IBM "on-demand" si se va integra strans cu DB2, Tivoli si Lotus.

Versiunea 5 IBM WebSphere include cel mai larg suport din industrie pentru standardele serviciilor web – o componenta cheie a mediului deschis, "on-demand". Suportul nou, sofisticat, pentru calculul autonom ajuta clientii sa-si implementeze si administreze infrastructura, sa faca aplicatiile disponibile in mod constant, sa optimizeze performanta si sa diminueze costurile de administrare.

Suport pentru cele mai noi standarde de servicii web si inovatii.

Versiunea 5 IBM WebSphere este primul software pentru infrastructura care va suporta noile tehnologii pentru serviciile web, bazate pe cele mai recente standarde si inovatii. Este certificat JEE 1.3 si pregatit pentru J2EE 1.4, intrucat suporta multe tehnologii care vor fi parte a viitoarelor editii J2EE.

Versiunea 5 IBM WebSphere permite rularea oricarei aplicatii in retea – de la Macromedia ColdFusion la noile aplicatii Java sau la cele mostenite, de tip COBOL – pentru a fi cu usurinta generate ca servicii web care pot fi compuse si incorporate in noi aplicatii.

Noi tehnologii de calcul autonom imbunatatesc disponibilitatea, performanta.

Versiunea 5 IBM WebSphere ofera noi functii autonome care permit afacerilor electronice "on-demand" sa diminueze costurile administrarii, sa imbunatateasca timpul de raspuns prin crearea unei infrastructuri disponibile si autoadministrabile. Software-ul va aduce o scalabilitate, performanta si securitate imbunatatite si reducerea gradului de interventie umana. Noile capabilitati autonome includ:

  • Functii de autoconfigurare, pentru a creste capacitatea de raspuns: WebSphere simplifica sarcinile administratorului prin setarea automata WebSphere pentru cele mai bune performante, sau chiar setarea unor aplicatii specifice pe baza felului in care sunt utilizate. WebSphere poate interactiona cu un alt software IBM, incluzand Tivoli si DB2, pentru a ajuta la cresterea performantelor generale ale sistemului, si reducerea costurilor de administrare a bazei de date prin detectarea automata, si apoi diagnosticarea si rezolvarea problemelor legate de date.
  • Functii de autoreparare, pentru a creste capabilitatea de recuperare in caz de erori: WebSphere poate analiza inteligent modelele problematice care anticipeaza o eroare, totul in timp ce aplicatiile ruleaza. Clientii pot detecta si repara erorile cu utilitare de diagnostic in timp real.
  • Functii de autooptimizare, pentru a anticipa cererile clientilor: WebSphere permite clientilor sa furnizeze niveluri de servicii clasificate dupa prioritati, in functie de importanta clientilor.
  • Functii de autoprotectie, pentru a garanta securitatea: in cazul in care site-urile sunt subiectul unor incercari de acces neautorizat, WebSphere se comporta ca un intrerupator de circuit, pentru a stopa punctul de eroare ce afecteaza aplicatiile care necesita o inalta disponibilitate. WebSphere protejeaza serverele prin indepartarea cererilor eronate, analizeaza vulnerabilitatea si estimeaza pagubele care pot fi provocate. IBM Tivoli Acces Manager stabileste o politica profunda de securitate cu un punct unic de inregistrare pentru a furniza un control centralizat al accesului si autentificarii pentru intregul site.

Pret si disponibilitate

Versiunea 5 a Serverului de aplicatii WebSphere este disponibila pentru descarcare din data de 26 noiembrie 2002.

Versiunea 5 WebSphere suporta Windows, Linux, IBM eServer zSeries si iSeries, AIX, Solaris si HP-UX.

Referinte WebSphere

WebSphere a inregistrat o rata de crestere pe piata formata din doua cifre, timp de 14 trimestre consecutiv.

Noua dintre primele 10 banci din lume, si sapte din primele 10 companii de asigurare globale utilizeaza WebSphere.

Software-ul de tip server de aplicatii este o arie cheie de crestere si un teren de confruntare a industriei. Gartner estimeaza ca piata va atinge o valoare de 4,4 miliarde de dolari pana in 2006, aproape dublul valorii din 2001. IBM WebSphere isi depaseste dramatic competitorii si isi consolideaza pozitia de lider al pietei.

Gartner afirma ca veniturile din licentiere ale WebSphere, in urcare cu 71%, au depasit de mai bine de trei ori cresterea totala a pietei, de 20%.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *