Stiri si noutati

Importurile de produse ale industriei constructiilor de masini au crescut cu 24,4 la suta, in primele sapte luni ale anului

Importurile de produse ale industriei constructiilor de masini au crescut, in primele sapte luni ale anului, cu 24,4 la suta adica 1,171 cu miliarde euro, in timp ca exporturile au inregistrat o crestere de 15,8 la suta, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu efectuat de Comisia Nationala de Prognoza.
Potrivit studiului, cresterea importurilor la aceasta categorie de produse asigura dotarea economiei cu bunuri de capital care vor contribui la consolidarea cresterii economice de durata si a exporturilor viitoare.
Principalele produse care au inregistrat cresteri la import sunt masinile si aparatele mecanice si electrice- 578,8 milioane euro si mijloacele de transport 549,2 milioane euro.
In acelasi timp, exporturile de produse ale industriei constructiilor de masini au inregistrat o crestere de 423 milioane euro (15,8 la suta), majorari mai importante inregistrandu-se la masini si echipamente electrice – 15,9 la suta (180 milioane euro) si la autovehicule – 56 la suta (201,2 milioane euro). Acestea au fost sustinute de cresterea exportului la seturi de fise, care ocupa prima pozitie in topul celor mai bine vandute produse la export (crestere de 153 milioane euro), precum si de parti si accesorii de autovehicule97,1 milioane euro.
Cresteri semnificative s-au inregistrat si la exportul de autoturisme, in special cele pentru transportul persoanelor , masini break si masini de curse care totalizeaza 96,1 milioane euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *