Stiri si noutati

Incercarea de crestere a TVA-ului este o compensatie a aplicarii taxei unice pe profit, spune presedintele CCIB

Cresterea TVA-ului nu ar trebui sa aiba loc in acest moment, economia nefiind pregatita pentru aceasta masura, a declarat pentru Rompres, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, ?tefan D. Popa.

  "Cred ca niste masuri inteligente si ferme privind reducerea coruptiei la varf, in principal, si incercari eficiente de reducere a pietei negre si a pietei gri vor face ca Ministerul Finantelor Publice sa gaseasca resursele care sa compenseze aceste fonduri ce ar veni din cresterea TVA-ului", a spus presedintele CCIB.

De altfel presedintele apreciaza ca incercarea de crestere a TVA-ului este o compensatie a aplicarii taxei unice pe profit, Ministerul Finantelor Publice trebuind sa adune, in acest moment, alte fonduri la bugetul de stat.

In acest context, CCIB este dispusa sa coopereze cu Executivul pentru gasirea de solutii functionale de reducere a muncii la negru. Guvernul si comunitatea oamenilor de afaceri au, in esenta, aceleasi hopuri adica realizarea unei economii romanesti de piata puternice. 

 "Atunci cand dorim sa punem in practica prevederi asupra carora in principiu suntem de acord, avem pozitii diferite", a precizat ?tefan Popa.

Presedintele CCIB a tinut sa sublinieze si din postura de "om care provine din economia reala", ca nu este momentul maririi TVA-ului. Ca reprezentant al mediului de afaceri, ?tefan Popa apreciaza ca se pot gasi solutii eficiente de crestere a unor venituri din zona neagra si gri la bugetul statului.

"Nu imi fac iluzii, piata neagra si gri vor exista intotdeauna. Problema este aducerea celor care fac astfel de operatiuni sa constientizeze ca exista parghii de reducere a coruptiei", a spus Popa.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *