Stiri si noutati

ING Bank a devenit depozitar pentru SIF Oltenia, Banat Crisana si Transilvania

 ING Bank a primit din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare aprobarea in vederea furnizarii de servicii de custodie-depozitare pentru trei din cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) – Oltenia, Banat-Crisana si Transilvania.

 "Semnarea acestor trei contracte consolideaza pozitia ING de cel mai important furnizor de servicii de custodie din Romania, atat in privinta cotei de piata cat si in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite", afirma directorul general adjunct al ING Bank, Misu Negritoiu, intr-un comunicat remis, luni Rompres, de banca.

Serviciile de custodie-depozitare oferite de ING includ pastrarea in siguranta a valorilor mobiliare, decontarea tranzactiilor, colectarea dividendelor, dobanzilor si a altor beneficii, exercitarea drepturilor conferite de activele detinute in portofoliu.

Alte servicii oferite sunt primirea si prelucrarea documentelor de transfer pentru achizitionarea/vanzarea valorilor mobiliare din portofoliu precum si calculul activului net.

ING Romania detine 30 la suta din piata serviciilor de custodie, activele aflate in custodia companiei crescand cu aproape 80 la suta intre decembrie 2003 si decembrie 2004.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *