Stiri si noutati

ING isi extinde prezenta pe piata firmelor mijlocii

ING Romania doreste sa-si extinda prezenta pe piata firmelor cu cifre de afaceri cuprinse intre 5-50 milioane euro si anticipeaza ca, pana la sfarsitul anului, soldul finantarilor pe acest segment va atinge 200 milioane de euro, a declarat directorul general adjunct al bancii, Misu Negritoiu.

ING a semnat un acord de colaborare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Oficialul ING estimeaza ca aceasta colaborare va permite bancii sa elibereze, in urmatoarele 12 luni, imprumuturi suplimentare in suma de 25-50 milioane de euro. Acordul face referire numai la intreprinderile care obtin o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro, dar nu mai mult de 8 milioane de euro, conditie din statutul Fondului.

Negritoiu: ING nu e o banca elitista

"ING vrea sa transmita ca nu este o banca elitista, nu e rigida si nu face afaceri doar cu firmele de varf. E adevarat ca avem clienti 80-90% din companiie internationale si 50-60% din marile companii nationale, dar ne aplecam tot mai mult spre societatile mici si mijlocii pentru ca suntem o banca locala care se va angrena in economia reala", a afirmat Negritoiu.

Directorul ING Bank a explicat ca, pentru moment, nu pot fi incluse in categoria clientilor firmele cu o cifra de afaceri de sub 5 milioane de euro, deoarece banca nu are capacitatea de distributie necesara. In urmatoarele doua luni, ING va relansa produsele de retail, in primul rand cele care se adreseaza persoanelor fizice. Negritoiu a precizat ca dezvoltarea acestui segment se va baza pe serviciile cu grad ridicat de tehnologizare. Astfel, vor fi deschise puncte de vanzare electronica a produselor oferite de banca.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *