Stiri si noutati

ING scade dob?nda la creditele ipotecare

ING Romania a scazut la 9,75 la suta dobanda la creditele ipotecare in lei, incepand cu 1 septembrie, de la 11,5 la suta, dobanda pe care a practicat-o pana la 31 august.

 "Aceasta masura vine ca urmare a angajamentului nostru pe piata serviciilor pentru populatie, piata in care am jucat un rol din ce in ce mai important de la lansarea serviciilor bancare pentru persoane fizice, in urma cu un an. Pachetele de credite ipotecare au fost primele produse de retail lansate de ING in Romania, iar noi ne-am dorit intotdeauna sa raspundem cerintelor pietei si sa depasim asteptarile clientilor", a declarat Dirk Serbruyns, presedintele ING Romania.

Aceasta scadere a dobanzii reitereaza politica ING de incurajare a creditelor in moneda locala, ING fiind prima banca de pe piata din Romania care a oferit o perioada de rambursare a creditului de pana la 25 de ani, pentru creditele in lei.

Creditele ipotecare in lei de la ING sunt disponibile oricarui rezident roman, in varsta de cel putin 25 de ani si cu un venit net pe familie de minim 950 RON. De asemenea, solicitantul trebuie sa aiba cel putin trei ani vechime in munca.

ING a redus, de asemenea, dobanzile la creditele in euro, de la 8,5 la suta, la 8 la suta pe an
            ING Romania a lansat pachetele de credite ipotecare in aprilie 2003.

ING a fost prima banca internationala care a deschis in Romania o sucursala dupa 1989 oferind intreaga gama de servicii.
            Chiar din primul an – 1994 – ING a lansat permanent produse si servicii inovatoare pe piata romaneasca: primul furnizor de servicii bancare electronice – 1995, prima sindicalizare internationala – aranjor – 1996, primul furnizor de servicii de custodie – 1996 / banca de depozitare – 1997, prima institutie financiara in tranzactionarea cu titluri de stat, prima banca straina care a deschis o retea de sucursale in Romania – 1997, prima societate de asigurari care a introdus produse de asigurari de tip Unit Linked – 1998, prima institutie financiara care a introdus Employee Benefits – 2000, prima institutie financiara care a introdus Private Wealth Management – 2001, prima institutie financiara care a lansat produse de tip pensii suplimentare – 2002,
prima institutie financiara (banca si asigurari) care a introdus un Serviciu Vocal Interactiv pentru clientii sai, atat persoane fizice cat si persoane juridice – 2003

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor in 50 de tari prin intermediul a peste 112.000 de angajati.

 ING Romania are un numar de peste 800 de angajati carora li se adauga o retea de 2.000 de consultanti de asigurari. Reteaua teritoriala acopera 63 de orase prin intermediul retelei de ING Office-uri, a agentiilor bancare si de asigurari./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *