Stiri si noutati

Intalnire la nivel inalt – presedintele si premierul s-au intalnit cu reprezentantii Renault

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit marti cu reprezentantii conducerii executive a Grupului Renault, discutiile vizand rezultatele bune ale companiei Dacia si proiectele de dezvoltare ale grupului francez in Romania. Surse din cadrul companiei Dacia au declarat pentru Rompres ca reprezentantii grupului Renault si autoritatile romane au discutat ‘lucruri foarte importante’, dar ca detalii despre proiectele de dezvoltare ale grupului francez in Romania nu vor fi oferite mai devreme de prima decada a lunii martie. Aceste ‘restrictii de comunicare’ nu au fost solicitate de partea romana, ci de partea franceza, au afirmat aceleasi surse. Potrivit comunicatelor de presa ale Administratiei Prezidentiale si Executivului, partea franceza a prezentat proiectele de dezvoltare pe care, impreuna cu partenerii romani, le are in vedere pentru anul 2006 si anii urmatori. ‘Unul dintre obiectivele anului in curs este, in perspectiva Grupului Renault, extinderea fabricatiei modelului de succes Logan.

De asemenea, se doreste realizarea unor proiecte care sa valorifice potentialul inginerilor romani in domeniul cercetarii si al dezvoltarii industriei automobilistice’, se arata in comunicatul dat publicitatii de Administratia Prezidentiala. Specialistii francezi au subliniat ca realizarea obiectivelor propuse depinde si de rapiditatea cu care autoritatile romane vor face toate demersurile necesare desfasurarii unor astfel de proiecte (avize, autorizatii etc). Unul dintre posibilele proiecte de dezvoltare abordate, neconfirmat insa de surse oficiale, ar putea fi preluarea de catre Renault a uzinei de automobile de la Craiova. Daewoo Automobile Craiova va avea un nou proprietar pana la sfarsitul primului trimestru al anului, declara in ianuarie vicepresedintele companiei Dacia-Renault, Constantin Stroe. ‘Potentialul uzinei de la Craiova este unul deosebit si sunt absolut sigur de faptul ca uzina va avea un nou proprietar pana la sfarsitul primului trimestru al anului 2006’, a precizat la acel moment Stroe.

Doi competitori si-au anuntat intentia de a se implica in procesul de preluare a societatii craiovene, Ford si Renault – Nissan. ‘Societatea nu are nevoie de investitii prea mari ca sa produca la nivel european competitiv. Sunt cel putin doi doritori, Renault Nissan si Ford, si va castiga cel care vine cu cea mai buna oferta’, a explicat Stroe. Renault si Nissan au semnat o scrisoare de intentie (un memorandum de intelegere fara obligatii) in acest sens.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *