Stiri si noutati

Intalnire strategica intre mediul academic si cel de afaceri

Forumului National de Parteneriat strategic intre mediul academic si cel de afaceri pentru viziune si strategie in economia bazata pe cunoastere a ajuns la cea de-a doua editie. Forumul are ca obiectiv elaborarea unor politici de consolidare a parteneriatului intre reprezentantii celor doua categorii sociale.
Forumul este organizat luni si marti de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, impreuna cu Academia Romana.
Un alt obiectiv este relansarea industriei intreprinderile mici si mijlocii din Romania pe baza pregatirii la nivel ridicat a resursei umane inalt calificate, precum si cultivarii spiritului antreprenorial in universitatile romanesti. Se urmareste, de asemenea, organizarea unor dezbateri, a unor schimburi de idei si informatii in vederea elaborarii unei strategii sistemice privitoare la parteneriatul mediu universitar – mediu de afaceri, inainte si dupa integrarea in Uniunea Europeana. Dezbaterea aspectelor cheie privind paradigma economiei bazate pe cunoastere in Europa comunitara si pregatirea conditiilor de conexiune intre retelele de cercetare aplicativa din mediul universitar, din mediul de afaceri si din organismele integratoare (cum ar fi Camera de Comert si Industrie a Romaniei) in vederea generarii unor proiecte IST Cadru 7 competitive sunt alte obiective ale Forumului.
Manifestarea se adreseaza IMM-urilor din orice ramura industriala sau de servicii din Romania, grupului universitar angajat in procesul de reforma a invatamantului superior conform cadrului Bologna si preocupat de transfer de tehnologie, incubare de afaceri si de pregatirea resurselor umane performante, precum si grupului reprezentat prin factori de decizie la nivel national capabil sa elaboreze strategii si politici optime de dezvolatre durabila.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *