Stiri si noutati

Intrarea Erste Bank in Romania va ridica stacheta in sistemul bancar rom?nesc

Intrarea bancii austriece Erste Bank pe piata romaneasca, prin preluarea pachetului majoritar de 61,88 la suta din actiunile Bancii Comerciale Romane, va ridica stacheta pe piata romaneasca, a declarat, pentru Rompres, pesedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.
"Privatizarea Bancii Comerciale Romane este un succes, daca ne uitam la pretul oferit, la investitor", este de parerea Ghetea. Presedintele ARB spera ca atat avantajul pretului oferit, respectiv de 7,65 de euro pentru o actiune, adica 3,75 de miliarde de euro pentru pachetul majoritar, cat si cel al investitorului, respectiv Erste Bank, vor fi valorificate, astfel incat sistemul bancar romanesc sa beneficieze de pe urma acestei privatizari.
"BCR va avea acces mai larg la fonduri, know how referitor la produse, precum si la noi produse si servicii bancare din tarile Uniunii Europene". De asemenea, prin privatizarea Bancii Comerciale Romane, sistemul bancar va fi mai bine pregatit pentru urmatoarea etapa, repsectiv integrarea europeana, cand concurenta de pe piata va fi mult mai mai puternica, considera Ghetea.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *