Stiri si noutati

Italienii de la Finmeccanica vor sa ne pazeasca frontierele

Grupul italian Finmeccanica a prezentat autoritatilor romane mai multe proiecte de parteneriat, unul fiind destinat controlului frontierelor, a declarat vicepresedintele grupului, Nicolas Zalonis, intr-o conferinta de presa. Finmeccanica poate oferi un concept pentru securitatea frontierelor, nu un simplu sistem de asupraveghere, a afirmat Zalonis, adaugand ca solutia pe care o ofera grupul a fost implementata deja in Italia, Olanda, Danemarca si in Rusia. "Sistemul din domeniul securizarii frontierelor trebuie integrat cu sistemele din tarile vecine, iar cel al Finmeccanica este deja compatibil cu acestea si integrat in sistemul global", a afirmat ambasadorul Italiei in Romania, Stefano Roca, prezent la eveniment.

Pe piata italiana, Finmeccanica este lider in domenii precum aerospatial, aparare sau securitate. Grupul se claseaza pe prima pozitie pe piata italiana, avand venituri in valoare de 8,6 miliarde euro si 47.000 de angajati. Mai multe firme din acest grup sunt prezente pe piata romaneasca.

De exemplu societatea de tehnologia informatiei, Elsag, alaturi de alte firme europene, a obtinut contractul pentru crearea si dezvoltarea sistemului interbancar de plata in Romania.

O alta societate a grupului, Ansaldo Energia, colaboreaza cu Nuclear-electrica pentru finalizarea celei de-a doua unitati a Centralei de la Cernavoda. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *