Stiri si noutati

Italienii vor ne sa modernizeze reteaua de comunicatii a fortelor armate

Selenia Communications – Italia a organizat in Capitala simpozionul "Transformation of the Romanian National Defence Network" destinat promovarii de solutii tehnice destinate modernizarii Retelei de Transmisiuni Permanente din Sistemul de Transmisiuni al Armatei Romaniei (RTP/ STAR). "Prin acest simpozion, propunem autoritatilor romane solutii pentru modernizarea retelei RTP/STAR. Un eventual rezultat pozitiv va influenta planurile de investitii pentru Romania in urmatorii ani", a declarat Guido Venturoni, presedintele Selenia Communications.Selenia Communications este prezenta pe piata autohtona din anul 1993, cand a obtinut contractul pentru furnizarea, instalarea si punerea in functiune a RTP/STAR. Potrivit oficialilor companiei, numai 5% din tari au sisteme ce permit comunicarea intre fortele armate terestre, navale si aeriene, Romania incadrandu-se in aceasta categorie.

Selenia este parte a Finmeccanica, cel mai puternic grup din industria de aparare italiana si unul dintre cele mai mari la nivel european.

In alta ordine de idei, ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, s-a intalnit, ieri, la Roma, cu reprezentantii grupurilor Finmeccanica si Ansaldo Energia, companie ce a participant la constructia Unitatii 1 de la Cernavoda si intentioneaza sa participe si la Unitatea 3. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *