Stiri si noutati

Johnson & Johnson va prelua Guidant pentru suma revizuita de 21,5 miliarde dolari

Compania americana Johnson & Johnson a anuntat, marti, ca a ajuns la un acord de preluare a Guidant, un important producator mondial de defibrilatoare si pacemakere, pentru suma revizuita de 21,5 miliarde dolari (18,4 miliarde dolari), de la 25,4 miliarde dolari, la cat se cifra oferta de anul trecut, informeaza AP.
Conform intelegerii initiale, din urma cu 12 luni, in 2 noiembrie 2004, se prevedea ca acordul de preluare sa se incheie in al treilea trimestru. Dupa problemele din vara ale Guidant, fabricantul american de defibrilatoare cardiace a inregistrat o cifra foarte redusa de vanzari, iar o parte din productie a fost oprita. Guidant a presupus apoi ca J&J vor renunta la contract, dar aceasta a revenit insa cu o oferta revizuita.
Actionarii Guidant, care trebuie sa aprobe termenii revizuiti ai acordului, vor obtine 33,25 dolari si 0,493 dintr-o actiune Johnson & Johnson, pentru fiecare actiune vanduta. Se estimeaza ca actualul acord sa duca la preluarea cu succes a Guidant pana in trimestrul unu al anului viitor.
Achizitionarea Guidant, un important producator mondial de defibrilatoare si pacemakere, va completa lista de produse J&J in sectorul medical. Divizia J&J de productie a stent-urilor, Cordis Corp., isi va combina activitatile cu Guidant pentru a forma o noua divizie Johnson & Johnson responsabila pentru productia de dispozitive cardiovasculare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *