Stiri si noutati

La Rafinaria Petromidia se efectueaza lucrari de modernizare si revizie in valoare de 30 de milioane dolari

La Rafinaria Petromidia sunt in curs de executie 24 de proiecte de modernizare, in paralel cu revizia generala, valoarea totala a lucrarilor ridicandu-se la 30 de milioane dolari, informeaza un comunicat al Petromidia.
Proiectele de modernizare fac parte din planul general de investitii de peste 200 milioane dolari, ce urmeaza sa fie finalizat pana in 2007. Aceste imbunatatiri tehnologice de ultima generatie – a caror executie nu poate avea loc decat in timpul opririi complete a instalatiilor – vor contribui la cresterea capacitatii de prelucrare a rafinarei cu 10 la suta, a calitatii produselor si la maximizarea coeficientul de utilizare a instalatiilor.
De la 1 octombrie 2005, Rompetrol Rafinare – Rafinaria Petromidia este oprita pentru lucrarile de revizie generala si modernizare timp de aproximativ 30 de zile, operatiunea fiind planificata conform normelor legale in vigoare si practicilor internationale.
Ca si in urma cu patru ani, contractorul general al reviziei este Rominserv – firma de servicii si mentenanta industriala a Grupului Rompetrol.
In efectuarea lucrarilor vor fi angrenate 42 societati ( constructii-montaj, reparatii mecanice, electrice si constructii ), dintre care 6 straine, cu peste 3.000 de angajati. Se vor executa lucrari mecanice, electrice, de automatizare, constructii civile, de mentenanta si inlocuire a echipamentelor uzate in timpul functionarii normale a instalatiilor din rafinarie si alte lucrari specifice reviziei generale. Vor fi verificate, controlate si probate peste 800 de echipamente sub presiune si circa 5.500 de conducte tehnologice si de utilitati.
Gradul de automatizare a proceselor tehnologice, precum si fiabilitatea instalatiilor si utilajelor vor creste, iar impactul activitatii rafinariei asupra mediului inconjurator se va reduce semnificativ.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *