Stiri si noutati

La Salonul International Auto Bucuresti, firmele de leasing se ?bat? in oferte speciale

Firmele de leasing au pregatit oferte mai avantajoase pe perioada Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB), care s-a deschis azi pentru public. Astfel, BCR Leasing acorda finantari cu dobanda de 6,5%, Romstal Leasing aproba pe loc dosarele de finantare de pana la 30.000 euro, iar Volksbank Leasing extinde oferta de semnare pe loc a contractelor de leasing la inca patru marci de autoturisme. Acestea sunt unele din punctele forte ale ofertelor de finantare, dar nici o firma nu are in oferta sa toate aceste conditii. De exemplu, BCR Leasing reduce costul finantarii. Concomitent cu reducerea dobanzii la 6,5%, comisionul de management de la 2% la 1,5%, respectiv cota de asigurare de la 4,8% -5,2% la 2,8% – 4%, potrivit directorului general al societatii, Claudiu Stanescu. In acelasi timp, Romstal Leasing incearca sa atraga clientii prin simplificarea modului in care se acorda finantarea: aceasta este acordata pe loc, dupa parcurgerea a trei etape, in cazul autoturismelor cu valori de pana la 30.000 euro. Produsul acestei firme, Leasing Instant, este asemanator cu cel lansat de Volksbank Leasing in urma cu cateva zile. Avansul poate fi insa de 15%, comparativ cu minimum 35% in cazul contractelor de finantare semnate pe loc de Volksbank Leasing.

Pe perioada Salonului, Volksbank Leasing a redus dobanda practicata la produsul Simplu la 7,5%, concomitent cu extinderea gamei de masini pentru care acorda finantari in acest sistem, potrivit administratorului firmei, Razvan Diaconescu. La polul opus se situaza firmele de leasing care sa atraga clientii cu o valoare a avansului cat mai mica: de numai 5% din valoarea masinii. Oferta apartine firmei Dom Leasing, dar este valabila numai pentru Lexus si Infiniti, dar dobanda perceputa este de 8,9%.

Mai multe oferte de credite auto

Tot la SIAB, Piraeus Bank va lansa creditul auto pentru finantarea autoturismelor noi si second-hand. Finantarile se acorda in lei, iar dobanda este de 11,9%, variabila. Potrivit reprezentantilor bancii, in cazul acestui credit aprobarea dosarelor se face in cel mult doua ore. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *