Stiri si noutati

Landini resusciteaza Uzina Tractorul

O alta privatizare de succes, cel putin din punct de vedere al potentei si renumelui cumparatorului, este aceea a Uzinei Tractorul Brasov, al carei nou proprietar este firma italiana Landini. Privatizarea de la Tractorul pare cea mai reusita, in teorie cel putin. Astfel, prin contractul semnat cu APAPS, Landini se obliga ca timp de cinci ani sa pastreze obiectul de activitate si sa mentina numarul actual al locurilor de munca.

Efortul asumat de investitor prin implicarea sa in privatizarea Uzinei Tractorul este de peste 45 milioane euro, din care 28,3 milioane euro reprezinta valoarea totala a tranzactiei, iar 17 milioane euro datorii si credite comerciale asumate. Prin contractul semnat, Landini se obliga "sa determine societatea sa isi indeplineasca toate obligatiile care rezulta din: contractul colectiv de munca incheiat intre sindicat si societate; contractele individuale de munca; legislatia aplicabila cu privire la conditiile de munca si salarizare; legislatia romana in vigoare cu privire la protectia sociala".

De asemenea, nu va dispune ca societatea sa fie dizolvata si lichidata voluntar pe perioada realizarii investitiilor. Pentru nerespectarea realizarii acestei obligatii, cumparatorul va plati daune vanzatorului egale cu 50% din ajutorul de stat acordat societatii. (M.G.)

Prezentare generala

  • Capital social: 923.159.838 mii lei.
  • Numar angajati: 3.300.
  • Procent oferit la vanzare: 55%, respectiv 508.566.542 actiuni puse in vanzare de catre APAPS impreuna cu 25%, respectiv 231.602.131 actiuni puse in vanzare de catre AVAB.

Date economico-financiare

La data de 30.06.2003, societatea inregistra datorii totale de 5.021.130.828 mii lei, reprezentand 132.135.022 euro, din care datorii comerciale de 17 milioane euro.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *