Stiri si noutati

Leasingul operational, la concurenta cu cel financiar

Cele doua tipuri de leasing, financiar si operational incep sa concureze pe piata autohtona. New Kopel Romania, membra a grupului israelian Shlomo, a lansat o oferta de leasing operational: firma finanteaza inclusiv politele de asigurare si se ocupa si de intretinerea masinii. "Clientul unui contract de leasing operational nu are grija masinii; firma asigura toare serviciile de intretinere", a explicat Dudy Perry, CEO al New Kopel Romania.

In cazul in care masina este in service, firma de leasing pune la dispozitia beneficiarului un alt autoturism pe perioada reparatiilor. Contractele de leasing se incheie pe o perioada de trei ani, iar avansul minim este de 20% din valoarea masinii. Potrivit lui Perry, pentru o masina care costa circa 10.000 euro si care urmeaza sa ruleze circa 30.000 km/ an, beneficiarul urmeaza sa achite o rata lunara de circa 400 euro.

Oferta de leasing financiar a firmei este la o dobanda de 9,5%, la euro. New Kopel a incheiat deja 200 de contracte de leasing operational, iar estimarile indica incheierea a peste 1.000 de contracte pana in septembrie 2006. Investitia efectuata pentru lansarea acestei companii este de 5-6 milioane de euro. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *