Stiri si noutati

Lloyd’s va intra pe piata chineza

Conform unui acord convenit miercuri la Londra cu prilejul vizitei de stat a presedintelui chinez Hu Jintao, grupul britanic de asigurari Lloyd’s va putea patrunde pe piata chineza, cele doua parti semnand mai multe contracte comerciale in valoare de 1,1 miliarde euro, informeaza AFP.
Potrivit biroului de presa a prim-ministrului britanic Tony Blair, este pentru prima data cand o societate de asigurari dintr-o tara occidentala va avea acces la piata chineza. Impreuna cu Hu Jintao, premierul britanic a asistat miercuri la semnarea unui contract in valoare de 680 milioane euro intre producatorul britanic de motoare de avion Rolls Royce si compania aeriana Air China, contract referitor la livrarea de motoare de avion Trent 700 pentru un numar de 20 de aparate Airbus A330.
Constructorul aeronautic european Airbus a semnat si el un contract in valoare de 425 milioane euro cu producatorul chinez de avioane AVIC1 Co. Ltd, contract referitor la productia de componente de avion pentru modelul Airbus A320. In sfarsit, firma de inginerie Arup a semnat si ea un contract, a carui valoare nu a fost inca dezvaluita, cu Shanghai Industrial Investment Corporation, referitor la elaborarea planurilor pentru trei noi orase ecologice.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *