Stiri si noutati

Macquarie a achizitionat subsidiara BBC Broadcast pentru 166 milioane lire sterline

Un consortiu australian a anuntat, luni, ca a ajuns la un acord de preluare a distribuitorului media BBC Broadcast Ltd., una din subsidiarele grupului BBC, pentru 166 milioane lire sterline si a subliniat ca va respecta moratoriul de un an privitor la reducerile de personal, transmite Reuters.

Consortiul australian este format din fondul de investitii Macquarie Capital Alliance Group si banca Macquarie Capital Alliance Group, cea mai mare banca de investitii din Australia. Cele doua companii componente vor detine 65 de procente, respectiv restul de35 de procente, din subsidiara BBC Broadcast, prin intermediul consortiului Creative Broadcast Services Ltd.

In exercitiul fiscal 2004-2005, incheiat in luna martie 2005, BBC Broadcast a realizat venituri de 109 milioane lire sterline, 91 de procente din aceasta suma provenind din contractele derulate cu grupul BBC. In plus BBC Broadcast estimeaza ca in jurul anului 2015 veniturile sale anuale din contractele derulate cu BBC vor depasi pragul de 500 milioane lire sterline.

BBC Broadcast face parte din divizia de televiziune a grupului BBC, British Broadcasting Corp., care a scos-o la vanzare in luna decembrie 2004, aceasta fiind una din masurile de restructurare destinate sa reduca semnificativ costurile operationale la BBC. Luna trecuta sindicatele de la BBC au oprit o greva de protest de 48 de ore pentru a protesta impotriva planurilor conducerii de a reducerii cu 20 la suta personalul BBC, dupa ce managementul a oferit un moratoriu de un an in ceea ce priveste orice masura de reducere de personal

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *