Stiri si noutati

Mai multi turisti straini la mare

Potrivit estimarilor Federatiei Patronale din Turism, in prezent, gradul mediu de ocupare a capacitatii de cazare turistica din statiunile de la Marea Neagra se ridica la 75%, fata de 80% in intervalul corespunzator din anul precedent.

Conform RomNet, in Mamaia, cazarea la un hotel de doua stele in perioada de varf de sezon se ridica la 550.000 lei pe zi, cu 31-35% mai mult fata de anul trecut. La Hotelul "Perla", de trei stele, o noapte de cazare costa 780.000 lei, fata de 528.000 lei in 2001, in crestere cu aproape 50%. In cazul Hotelului "Majestic", de patru stele, pretul afisat de agentia de turism este de 1,5 milioane lei pe zi, in crestere cu 30% fata de anul trecut, in valuta majorarea fiind de 9%, pana la 45,38 dolari. In statiunea Jupiter, la Hotelul "Meteor" (trei stele), cazarea costa 468.000 lei pe zi.

Si numarul turistilor straini de pe litoralul romanesc este sub asteptarile autoritatilor. In Neptun, numarul vizitatorilor de peste hotare a crescut cu doar 5% fata de anul trecut. Unele hoteluri din Mamaia care asteptau clienti straini au inceput sa lanseze oferte speciale pentru turistii romani. Reprezentantii Federatiei Patronale din Turism cred ca, in perioada urmatoare, gradul de ocupare a unitatilor de cazare de pe litoral va creste spre 90-95%, indiferent de gradul de confort al hotelului sau de pretul practicat. Anul trecut, pe litoralul Marii Negre, au venit in vacanta in jur de doua milioane de turisti. (A. Dobre)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *